Poznati hrvatski ronilački projekt Pogled u plavo nastavlja sa svojim gostovanjima, a ovog vikenda (9. i 10. lipnja) gostuje u Gospiću.

Tijekom dva dana na glavnom gradskom trgu u Gospiću bit će montiran 10 metarski bazen gdje će svi zainteresirani posjetitelji imati jedinstvenu priliku potpuno besplatno se okušati u ronjenju s punom ronilačkom opremom. Projekt Pogled u plavo svojim dosadašnjim gostovanja u brojnim gradovima diljem i izvan Hrvatske mnogima je približio ronjenje, ponude u ronjenju kao i ljepote hrvatskog podmorja, a tijekom idućeg vikenda gostuje u Gospiću na Trgu Stjepana Radića. Svrha projekta Pogled u plavo je promicanje ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja i zaštite prirode, a osim toga promiče se i pozitivan stav prema sportu i tjelesnoj aktivnosti.

Grad Gospić i Turistička zajednica grada Gospića u suradnji s Agencijom Promocija ronjenja omogućit će svim građanima da se tijekom ovog vikenda okušaju u besplatnom probnom  ronjenju s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja. Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i upoznavanja s ronilačkom opremom te zaronom u bazen posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Na svoj već prepoznatljiv način u montažnom bazenu za sigurnost svih ronioca početnika brinut će se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba i Specijalistički ronilački tim vatrogasaca iz Jastrebarskog, DVD Jastrebarsko, dok će HGSS Stanica Gospić prezentirati svoj rad, usluge i aktivnosti.

Tijekom ronilačkog vikenda u Gospiću održat će se i ekološka akcija čišćenja rijeke Novčice u suradnji Nemo-Adria Rescue Teama, Specijalističkog ronilačkog tima vatrogasaca iz Jastrebarskog, DVD Jastrebarsko “Jastrebovi” i članova HGSS Stanice Gospić.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo moćete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo, agencije Promocija ronjenja te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts