‘Pogled u plavo’ u Orebiću je proteklog vikenda okupio mnoštvo ljubitelja ronjenja, od onih najmlađih u pratnji roditelja, do onih najstarijih koji su se prvi put okušali u ronjenju.

U organizaciji Promocije ronjenja i PŠU “Peliška jedra”, ronilačke sekcije, “Pogled u plavo” omogućio je da više od 300 djece besplatno zaroni u bazen i pod vodom promatra izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović.

“Ronilačka sekcija Peliških jedara djeluje kao samostalna sekcija već dvije godine tijekom kojih smo imali tečaj ronjenja kojim smo obučili svoje ronioce koji sudjeluju u ekološkim akcijama od Zadra do Dubrovnika. Do sada smo odradili preko 30 zarona u ekološkim akcijama diljem Hrvatske te vjerujemo da putem ovakve manifestacije kao što je projekt Pogled u plavo možemo prikupiti nove članove naše sekcije. Nadamo se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine u Orebiću”, rekao je dr. Denis Kaštelan, predstavnik ronilačke sekcije Peliških jedara. Uz organizirani prigodni program u večernjim satima brojni Orebićani i turisti imali su jedinstvenu priliku isprobati noćno ronjenje te roniti uz muziku i rasvjetu čemu su se najviše radovala djeca. “Ovo je fantastična ideja, prvi put smo u Orebiću i moja djeca su danas ovdje prvi put ronila. Bilo im je jako zanimljivo i zabavno. Do sada nisu imali priliku zaroniti s ronilačkom opremom. Hvala roniocima.”, rekao je Karlo, otac šestogodišnje Mirte i osmogodišnjeg Maria.

Cilj ove ronilačke manifestacije je promocija ronjenja, ljepota hrvatskog podvodnog svijeta, Hrvatske kao ronilačke destinacije, lokalnih ronilačkih klubova i podizanje svijesti o ekologiji. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se zadovoljstvo pridružili projektu Pogled u plavo, a manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom. Sponzori projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja su: Honda marine (Fred Bobek d.o.o.), Mares, WASE (ADRIA – Hrvatska), Tetida d.o.o., Nemo-Adria i Termostroj – Lučko.

Inače, sva gostovanja “Pogleda u plavo” možete pratiti na službenim web stranicama projekta i na web stranicama medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.