Ronilački brevet No. 25.000.000

121

PADI je nedavno proslavio pedesetu godišnjicu svoga rada s roniocima.

Professional Association of Diving Instructors ili PADI osnovan je 1966. godine i najveća je svjetska ronilačka organizacija prema broju članova. Ima više od 130.000 ronilaca profesionalnog nivoa te preko 6000 ronilačkih centara i odmarališta u gotovo 200 država u svijetu.

Upravo s proslavom pedesete godišnjice postojanja poklopio se i njihov 25 milijunti izdani ronilački brevet. Njega je 29. prosinca prošle godine dobila Sarah Gleeson, Open Water Diver iz Kanade. Ona je, uz ronilačku iskaznicu, dobila i putovanje u Australiju i ronjenje na Velikom koraljnom grebenu. PADI je nagradio novu članicu ronilačke zajednice, njezinog buddyja i njezinog instruktora nagradnim putovanjem u Australiju koje uključuje povratne avionske karte, trodnevno ronilačko krstarenje Velikim koraljnim grebenom s punim pansionom na brodu, četverodnevni smještaje u hotelu te cjelodnevni izlet u prašumu Daintree koja spada u svjetsku kulturnu baštinu.

Zanimljivo je da je Sarah Gleeson sa svojim dečkom zapravo na šestotjednom putovanju Azijom, a upravo je na Tajlandu polagala ronilački tečaj. Bobby Post, njezin ronilački instruktor s Tajlanda, dobio je e-mail PADI-jevog predsjednika uprave Drew Richardsona i isprva pomislio da se radi o šali. Kad je shvatio da je zaista pozvan na put u Australiju, nije mogao sakriti oduševljenje. PADI ovim potezom želi stimulirati svoje instruktore da promoviraju ronjenje i šire ronilačku zajednicu.

+ posts