Međunarodni pomorski navigacijski signali (IMNSC) koriste se za komunikaciju među brodovima i između brodova i luka. Ovaj kod se sastoji od niza zastava u različitim oblicima i bojama od kojih svaka predstavlja slovo međunarodne abecede, kao i brojeva u rasponu od 1 do 0.

U svijetu se koriste dvije zastave koje označavaju da su ronioci u vodi. Radi se o plavo bijeloj zastavi “Alfa” koja znači da je u blizini plovila s istaknutom zastavom ronilac u vodi (pod vodom) i crvenoj zastavi s bijelom dijagonalnom prugom koja označava istu stvar, ali je karakteristična za označavanje brodova u Americi. Zapravo, službeno je “Alfa” zastava koja treba biti istaknuta na brodu s roniocima, ali su obje tako široko u upotrebi da svi sudionici u nautičkom prometu jasno znaju o čemu se radi kad vide jednu od tih zastava.

Zanimljiva je stvar i noću kod svjetlosnih signala na brodu s roniocima. Naime, ako se radi o noćnom uronu s broda (ili čamca) plovilo mora imati okomitu svjetlosnu signalizaciju – tri okrugla svjetla od kojih gornje i donje svjetlo treba biti crvene boje, a ono u sredini bijele boje.