Većina je ljudi barem jednome u svom životu donijela neku novogodišnju odluku.

Mi vam već dvije godine predlažemo neke vezane uz ronjenje. Nadamo se kako ste barem neke od njih ostvarili, a ako niste da ćete to učiniti tijekom nadolazeće 2019. Ako ste ih ostvarili sve, mi vam ponovo donosimo neke nove, no prvo se ukratko prisjetimo starih koje u cijelosti možete proučiti na ovim linkovima.

Dodajmo i nekoliko novih odluka koje smo ove godine posvetili i zaštiti okoliša:

  • Pazite na plovnost! Većina nas je nesvjesna činjenice kako možda ponekad i nije u savršeno neutralnoj plovnosti. Ove si godine zadajte za cilj upravo to – u svakom trenutku imati neutralnu plovnost jer tako, ne samo da ćete više uživati u uronu, već ćete i potrošiti manje zraka i nećete mahnitim mahanjem peraja i ruku oštetiti podmorje. Podsjetite se i kako odabrati pravi kompenzator plovnosti i kako uopće postići neutralnu plovnost.
  • Riješite se kilograma! Ne, ovime ne mislimo kako trebate smršaviti, već da odlučite na jednostavan način očistiti ocean od plastike i smeća kupnjom narukvice od recikliranog materijala.
  • Pobrinite se za svoju prehranu! Kvalitetno se pripremite za uron pažljivim odabirom jela te naučite koje su namirnice najbolje za prije, odnosno poslije urona. Također, pripazite da ne jedete morske plodove ako niste sigurni odakle dolaze, a u tome vam može pomoći besplatna aplikacija.
  • Očistite podmorje i okoliš! Ako znate da je u blizini neka ekološka akcija, uključite se! Neka Vam ne bude teško i na običnom uronu uvijek u džepu jacketa imati nekakvu jutenu vreću u koju možete spremiti smeće kad ga nađete. Također, razvrstavajte svoj vlastiti otpad i na kopnu te reciklirajte sve što možete i ne bacajte i dalje upotrebljive proizvode! Pokušajte se odreći i plastičnih slamki kojih se u svijetu godišnje iskoristi preko 500 milijuna jer su one posebno opasne za morske životinje kojima često završe zabodene u škrge ili nozdrve.
+ posts