Ronilac spašava zarobljenog morskog psa

335

Instruktor ronjenja Tazz Felde čuo je da se u podmorju otoka Okaloosa na grebenu na dnu nalazi morski pas s velikom udicom u ustima i odlučio ga potražiti.

Naime, jedan ronilac rekao je svojoj supruzi koja radi u lokalnoj trgovini ronilačke opreme da su on i njegov sin naišli na zarobljenog morskog psa s udicom u ustima. Njih dvoje nekoliko su puta bezuspješno pokušali osloboditi morskog psa koji je bio privezan za jednu od grebenskih struktura.

Instruktor ronjenja Tazz Felde odlučio je pokušati i zajedno s prijateljem zaronio do opisanog grebena te uskoro ugledao zarobljenog morskog psa. Morski pas je bio točno na dnu i mogao je samo malo pomicati glavu. Usta ovog morskog psa ispunjena su nizovima malih, nazubljenih zuba za drobljenje plijena s tvrdim oklopom, ali su uglavnom bezopasni za ljude i grizu samo ako se osjećaju ugroženim (u samoobrani).

Felde je uspio prerezati čeličnu sajlu na kojoj je bila vezana udica u ustima morskog psa, a nakon što je oslobođen, morski pas je žurno otplivao. Felde je rekao da je izgubio kliješta koja su bila na predvezu udice kad je morski pas otišao i da se nada da će udica na kraju zahrđati, a da će i preostala vođica ispasti. Dodao je i da je samo gledanje kako morski pas slobodno pliva dovoljna nagrada za njega.