“Ponos Hrvatske” priznanje je koje se već 18 godina dodjeljuje ljudima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

Svečanost dodjele priznanja “Ponos Hrvatske” koju organiziraju 24 sata i HRT ove se godine održala četvrtog veljače na Prisavlju, a jedan od dobitnika priznanja je zagrebački ronilački klub “Roniti se mora“.

Iza njih su mnogobrojne ekološke akcije čišćenja našeg mora i jezera, a uz ekološke akcije pokretači su i humanitarnog projekta “Plavo ronilačko srce” za SOS dječje selo te AqUA – Adriatic Underwater Academy.  

Ekološki projekt čišćenja podmorja i jezera “Think Green” ronilačkog kluba Roniti se mora Zagreb u 12 godina postojanja iza sebe ima 29 velikih ekoloških akcija, a samo prošle godine su u pet akcija uspjeli ukloniti više od 33 tone otpada iz mora i jezera.

“Nakon skoro trinaest godina od jedne male eko akcije nastao je cijeli pokret ljudi koji žele sudjelovati”, rekao nam je Damir Zurub, predsjednik kluba Roniti se mora.

+ posts