Profesionalno kućište za Olympusovu perjanicu

106

Austrijska kompanija za proizvodnju profesionalnih podvodnih kućišta za fotoaparate, Subal, predstavila je novo kućište za kameru Olympus EM1 Mark II.

Ovo kućište omogućuje korištenje svih funkcija ovog naprednog fotoaparata. Ergonomski dizajn i razmještaj svih važnih elemenata kućišta jamči jednostavno upravljanje operacijama bez puštanja držača. Kamera je postavljena na posebne “sanjke” kako bi se najbolje moguće uklopila u kućište, omogućavajući brže i lakše postavljanje. Novi Subalov sustav zatvaranja i četiri milimetarski O ring preveniraju slučajno trganje O ringa i pružaju maksimalnu sigurnost. Rupe s navojima na bazi omogućavaju smještanje dodataka, a svjetla se postavljaju na vrh. Staklo za monitor omogućava pogleda u ekran bez odsjaja i velikog kontrasta.
Subal ima u ponudi ovo kućište s tri različita “porta”, a većina standardnih Subalovih priključaka može se koristiti na ovome kućištu.
Inače, Subal je jedan od najcjenjenijih proizvođača podvodnih kućišta pa je ovaj potez jasan znak da se na Olympus ozbiljno računa i u profesionalnoj podvodnoj fotografiji.