Posjetite Aquarius Habitat

22

Ukazala se rijetka prilika da neki rekreativni ronilac posjeti Aquarius Habitat na Floridi, jedan od rijetkih podvodnih istraživačkih laboratorija, no to ćete skupo platiti i za to ćete se sami morati izboriti. 

No, najprije nešto o samome laboratoriju i isplati li se uopće natjecati. Mi smatramo kako se svakako više isplati ulagati i trošiti na uspomene, a ne na predmete, no svatko ima svoj ukus pa ćemo vama ostaviti da presudite. Aquarius Habitat je izgrađen 1986. godine, a zadnjih šest godina je pod upravom Internacionalnog sveučilišta Florida, odnosno njegovog Centra za obalna oceanska istraživanja. Nalazi se na dubini od 19 metara, a koristi se za provođenje oceanskih znanstvenih istraživanja te za trening specijalnih ronilaca poput marinskog osoblja, odnosno vojske te astronauta. Već godinama je Aquarius Habitat privremeni dom astronauta, inženjera i znanstvenika koji rade na različitim projektima te na zaštiti morskih ekosustava zbog čega je javnosti pristup bio veoma ograničen.

No, ovom jedinstvenom prilikom dva sretna para, odnosno ne toliko sretna koliko imućna, dobit će priliku na dva urona svaki, odnosno jedan obilazak s ručkom u Centru i jedan u “zoni istraživanja”koja okružuje laboratorij. Parovi će biti smješteni u Baker’s Cay Resortu u Key Largo-u te će im biti omogućena i večera i sva ronilačka oprema osim maske, peraja i odijela. Točan datum će biti dogovoren između Aquarius Habitata i pobjednika po završetku natječaja. Kako biste uopće sudjelovali u natječaju morate biti punoljetni, posjedovati dokaz da ste certificirani ronilac i imati zdravstveno osiguranje. Sredstva koja pobjednici uplate bit će podijeljena između Friends of Rookery Bay-a, neprofitne organizacije koja podržava Istraživački rezervat Rookery Bayi Aquarius Habitata. Na natječaju možete sudjelovati putem mrežne aukcije do 14. ožujka 2019. godine, a minimalna ponuda iznosi 2000 dolara, dok je procijenjena vrijednost nagrade 8000 dolara. Sretno svima!

+ posts