Projekt Pogled u plavo nastavlja sa svojim gostovanjima diljem Hrvatske, a 15. i 16. lipnja gostuje u Popovači na glavnom gradskom trgu – Trg 2.

Pogled u plavo jedini je hrvatski ronilačko – edukativni projekt koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio čari i ljepote ronjenja te na jedinstven način spaja promociju, edukaciju i ekologiju s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Svi zainteresirani posjetitelji manifestacije imat će jedinstvenu priliku tijekom dva dana besplatno zaroniti te upoznati čari, vještine i tehnike ronjenja 15. lipnja 2019. od 10:00 sati do 22:00 sata, dok se besplatna probna ronjenja nastavljaju i 16. lipnja 2019. od 10:00 do 18:00 sati.

Projekt se provodi u organizaciji Promocije ronjenja, Grada Popovače i Turističke zajednice grada Popovače te u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

Na svoj već prepoznatljiv i atraktivan način u montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba bit će na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima Popovače koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja s punom ronilačkom opremom, u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi te zaronom u bazen u pratnji instruktora ronjenja posjetitelji će moći razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, a pridonosi stvarnom doživljaju dubine te prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje što većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts