Ljeto u Popovači već tradicionalno počinje postavljanje 10 metarskom bazena u centru Popovače u organizaciji Grada Popovače i Turističke zajednice Grada Popovače uz podršku Agencije Plava promocija.

Ovog vikenda (29. i 30. lipnja) svi zainteresirani, posebno oni najmlađi, imat će priliku potpuno besplatno okušati se u ronjenju s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja na gradskom trgu (Trg 2) u Popovači. Probno ronjenje bit će dostupno svim građanima i posjetiteljima grada Popovače koji će imati priliku uživati u čarima i ljepotama ronjenja u sklopu projekta Pogled u plavo.

Nakon kraće edukacije i osnovne poduke o ronjenju te ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji će imati priliku razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja, dok će se za sigurnost ronilaca početnika brinuti ronilački tim Pogleda u plavo.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje što većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti. Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su dolaskom na Trg 2 u Popovači ili putem ovog linka

Medijski pokrovitelji projekta Pogled u plavo su Morski.hr, SCUBAlife i Gorgonija.com, a projekt se provodi uz veliku podršku Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu, a gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Plava promocija.