Povodom Dana Grada Pazina projekt “Pogled u plavo” gostovat će na Trgu slobode u Gradu Pazinu 1. i 2. lipnja 2018. godine.

Manifestacija se odvija u organizaciji Promocije ronjenja i Grada Pazina, a u suradnji s grupom Diving Network iz Istre te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Projekt Pogled u plavo svojim dosadašnjim djelovanjem diljem i izvan Republike Hrvatske mnogima je približio ronjenje, ljepote hrvatskog podmorja kao i ponude u ronjenju, a jedini je hrvatski ronilački projekt koji na jedinstven i inovativan način spaja sigurnost u ronjenju, promociju, edukaciju, ekologiju te podvodnu izložbu fotografija. Uz bogati prigodni program proslave Dana Grada za sve zainteresirane posjetitelje Grad Pazin omogućio je besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom uz stručni nadzor instruktora ronjenja. Cilj gostovanja projekta Pogled u plavo u Pazinu je uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe te promocija Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije. Svi zainteresirani posjetitelji imat će jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja tijekom ta dva dana, a svim zainteresiranim posjetiteljima manifestacije na raspolaganju će biti ronioci i instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba kao i predstavnici Diving Network iz Istre koji će prezentirati svoje usluge, aktivnosti i programe. Posjetitelji će imati priliku uz stručno vodstvo obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena.

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo te stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.