Projekt “Pogled u plavo” svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima je približio ronjenje i ponude u ronjenju kao i ljepote hrvatskog podmorja.

Tako će i ove godine Grad Rab, povodom proslave dana Grada Raba, omogućiti svojim sugrađanima i svim posjetiteljima da se kroz Pogled u plavo okušaju u ronjenju s punom ronilačkom opremom 08. i 09. svibnja 2018. godine. Svrha projekta i ove godine je promicanje ljepota hrvatskog podmorja, ronjenja i zaštite prirode, a osim toga promiče se i pozitivan stav prema sportu i tjelesnog aktivnosti. Svi koji žele zaroniti imat će priliku osjetiti čari ronjenja s ronilačkom opremom na centralnom trgu u Rabu s punom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima te uz maksimalnu sigurnost instruktora ronjenja. Besplatna probna ronjenja bit će omogućena svim posjetiteljima tijekom dva dana 08. svibnja 2018. godine u periodu od 10:00 do 24:00 sata, a 09. svibnja u periodu od 10:00 do 18:00 sati. Na svoj prepoznatljiv način u montažnom bazenu instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba zajedno s instruktorima ronjenja i roniocima Kluba podvodnih aktivnosti Amfora bit će na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima manifestacije. Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi zaronom u bazen posjetitelji će obići i podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Budite i Vi dio projekta “Pogled u plavo” i zaronite na centralnom trgu u Gradu Rabu. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo te stranicama medijskih pokrovitelja projekta: Narodnog radija, SCUBAlife magazina i ronilačkog portala www.gorgonija.com.

+ posts