Nakon što je pronađena olupina podmornice Pabla Escobara CIA je u potrazi i za njegovim potonulim novcem.

Ronioci iz američke agencije poslani su kako bi istražili mjesto potonuća podmornice u potrazi za nestalom novcem. U svojoj misiji Doug Laux i Ben Smith razgovarali su s lokalnim stanovnicima koji su radili kao utovarivači na podmornici kako bi saznali više. Rečeno im je kako je podmornica obično dolazila oko jedan sat iza ponoći te kako bi svi postajali nervozni čim bi ju vidjeli kako izranja, a ponudili su se i odvesti CIA-u na mjesto gdje bi se podmornica ponovo pojavljivala iznad površine.

Pablo Escobar iskoristio je podmornice kako bi proširio svoje krijumčarske operacije i pobjegao provoditeljima zakona. Podmornice su mogle nositi do 2000 kilograma kokaina i plovile su u vodama izvan Portorika, prije nego što su mornari pretovarili drogu na brze brodove i prevezli ih u Miami.

Nakon što je jedan od lokalnih muškaraca odveo agente na mjesto gdje su podmornice izranjale, poslali su ronioca u vodu da vide što bi mogli pronaći. Video ronjenja i potrage objavljen je na Discovery UK-jevom kanalu na YouTube-u.

Vjeruje se da je olupina podmornice dolje već desetljećima, ali je tek nedavno otkrivena olujom koja je pomaknula pijesak na morskom dnu. Pronašao ju je stručnjak pretražujući vodu magnetnim signalima kako bi provjerio postoji li nešto. Nakon pronalaska neidentificiranog potonulog objekta, odlučili su poslati ronioca u ocean. Koristeći podvodne kamere ronioci su pronašli puno metala i kutija, ali ne i blago koje su tražili, na veliko razočarenja tima. Za to su okrivili nestabilno dno oko ekvatora, što znači da se olupina kretala.

Poznat kao “kralj kokaina” Escobarov kartel bio je odgovoran za 80% kokaina prodanog na američkom tržištu tijekom 1980-ih. Na svom vrhuncu Escobarova zarada od krijumčarenja droge u Sjedinjene Američke Države procijenjena je na 320 milijuna američkih dolara tjedno. Zloglasni gospodar droge skrivao je svoje milijune i pucao na one koji su mu u tome pomogli kako bi mogao čuvati tajnu. Ubili su ga agenti za suzbijanje narkotika 1993. godine u Kolumbiji, a najveći dio novca nikad nije pronađen. Bivši agenti CIA-e pokušavali su otkriti gdje je novac pa ih je potraga odvela u tamne i neistražene morske dubine.