Britanski proizvođač ronilačke opreme Fourth Element redizajnirao je svoju Arctic ponudu ronilačkog pododijela za 2024. godinu.

Predstavnici Fourth Elementha tvrde da njihovo redizajnirano Arctic pododijelo postavlja “novi standard u toplinskoj zaštiti za ronioce”. Radi se o pododijelo koje dolazi kao jednodijelno ili dvodijelno, a kombinira dva sloja tkanine s visokom izolacijom i malom zapreminom.

Kako je ovaj britanski proizvođač ronilačke opreme poznat kao ekološki jako osviješten, ovo novo pododijelo izrađeno je tako da uključuje 80% recikliranog poliestera u vanjskom sloju i 100% recikliranih materijala u unutarnjem sloju odijela.

Minimalistički dizajn ovog pododijela omogućuje izvanredne performanse i maksimalnu pokretljivost ronioca bilo da se koristi ispod suhih odijela od neoprena, membranskih ili trilaminatnih te u različitim uvjetima ronjenja. Tkanine od kojih je izrađeno novo Arctic pododijelo jamče vrhunsku izolaciju i udobnost, a upijaju vlagu, dok je vanjski sloj obložen smolom pa povećava izdržljivost i održava čvrsto prianjanje.

Za razliku od tradicionalnih pododijela novi Arctic minimalizira kretanje zraka unutar svojih vlakana te tako smanjuje brzinu hlađenja bez zadržavanja zraka i sprečavanja njegovog ispuštanja kroz ispusni ventil suhog odijela. Uz ostalo, ovo pododijelo zadržava značajan stupanj toplinske učinkovitosti čak i ako dođe do curenja suhog odijela pa se pododijelo smoči.

Kako se radi o ronilačkom pododijelu visoke kvalitete cijena je razumna jer se kreće oko 350 eura.