U8 podmornica puštena je u rad 1911. godine u vrijeme rapidnih promjena na polju tehnologije i taktika kada su podmornice postajale snažno obrambeno oružje.

Potopljena je tijekom Prvog svjetskog rata 4. ožujka 1915. te je otkrivena 1970. na dnu Engleskog kanala nedaleko Kenta. Olupina je nevjerojatno dobro očuvana te sadrži dokaze o događajima u vrijeme njenog potapanja kao i značajne konstrukcijske informacije.

MSDS Mornarica, u suradnji s ArtasMedia-jom te CyanSub-om, kreirala je model spajajući dokaze, sheme, fotografije, ratne dnevnike, geofizičke i hidrografske preglede te podvodne fotografije i snimke.

Virtualni obilazak priča priču ove podmornice od nastajanja do potonuća kao i sljedećeg otkrića i istrage pa bi ta priča trebala poslužiti roniocima i neroniocima u istraživanju ove podmornice. Model sadrži intervjue s članovima Folkestone ronilačkog kluba koji su redovno ronili na ovoj olupini jer je olupina zaštićena i na njoj je moguće ronjenje samo uz posebnu dozvolu. Stručnjak za podmornice Kai Steenbuck iz njemačkog Muzeja podmornica te Dave Batchelor iz Neptune Chartersa, također uključeni u priču o ovoj podmornici od njenog otkrića, samo su neki od ispitanika. Označavajući mišom pojedine dijelove mogu se dobiti informacije o njima, a podmornicu je moguće proučiti u obliku fotografija ili skica te prije ili poslije potonuća.

+ posts