Ocean Art Underwater Photo Competition 2023 prima prijave za ovo prestižno natjecanje u podvodnoj fotografiji od sada do 30. studenog 2023.

Ovogodišnje natjecanje Ocean Art ima nagradni fond veći od 100.000 dolara što je najveći iznos do sada i čini ovo natjecanje jednim od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja u podvodnoj fotografiji.

Prijave su otvorene za profesionalne i amaterske podvodne fotografe iz cijelog svijeta, a fotografije se prijavljuju u četrnaest kategorija natjecanja od kojih su dvije nove za 2023. i pomažu osigurati da sve foto discipline i fotoaparati dobiju pravednu priliku za natjecanje. Tako je ove godine izvorna kategorija podvodne umjetnosti podijeljena na podvodnu digitalnu umjetnost i podvodnu modu – dvije vrlo različite umjetničke forme kojima će biti dana potpuna sloboda u naknadnoj obradi.

Više od 50 pobjedničkih fotografija koristit će se za izradu portfelja najboljih podvodnih fotografija godine.

Naravno, natjecateljima su zanimljive i nagrade, a pobjednici iz svake kategorije moći će rangirati prema svojim preferencijama nagrade koje bi željeli dobiti, čime je veća vjerojatnost da će svaki pobjednik dobiti nagradu koju najviše želi.

Među sucima su svjetski poznati podvodni fotografi Tony Wu, Marty Snyderman i Mark Strickland, a fotografije se moraju poslati prije krajnjeg roka (30. studenog 2023.).

Više o propozicijama, kategorijama, nagradama i prijavi na natjecanje možete saznati na stranici Ocean Art Photo Competition.

+ posts