Nakon osam uspješno organiziranih Dragor Lux ronilačkih igara, devete su privukle 340 ljudi i više od 180 natjecatelja.

Za organizaciju ovog trodnevnog ronilačkog događaja na otoku Pagu u Kampu Šimuni zaslužni su, pored Dragor Luxa (idejnog tvorca i glavnog kreatora), Kamp Šimuni te Ronilački centar Foka bez čijeg sudjelovanja Igre ne bi bile toliko uspješne, a fotografije s Igara ustupili su Bojan Kabaj i Pavle Dugonjić.

Igre su počele u petak organiziranom ekološkom akcijom u kojoj su ronioci čistili podmorje, a navečer je za sve sudionike bio organiziran besplatan roštilj u restoranu kampa Šimuni.

Ove godine na Dragor Lux ronilačkim igrama sudjelovalo je više od 340 ljudi, od kojih se 181 natjecatelj u subotu natjecao u već uhodanim ronilačkim disciplinama kao što su: plivanje monoperajom, podvodna slagalica, podvodna orijentacija i gađanje podvodnom puškom u metu. Naravno, i neronioci su imali priliku osvojiti vrijedne nagrade sudjelovanjem u natjecanju u nadvodnoj fotografiji.

Kako Igre nisu samo natjecateljski događaj, u Kampu se mogla vidjeti i isprobati raznovrsna ronilačka oprema, od maski do podvodnih skutera vrhunskih svjetskih brendova kao što su: Aqua Lung, Apeks, Suunto, Seac, Santi, Pathos Sub…

Centralni dio ovog eventa bila je nesumnjivo dodjela nagrada, raskošni vatromet i koncert grupe Pips, Chips & Videoclips, a u nedjelju je dan bio za ronjenje, kupanje i tradicionalni besplatni grah za sve posjetitelje.

Ovogodišnje Ronilačke igre bile su neponovljiv ronilački događaj koji je nadmašio očekivanja, a organizatori se nadaju da zamjerke, ako ih ima, nisu velike.

Organizatori su zahvalni svim sudionicima koji su svojim dolaskom kreirali dobru i opuštenu atmosferu te svim sponzorima koji su omogućili nagrade, a iduće godine Dragor Lux ronilačke igre održat će se ponovo na istom mjestu!

Dražen Gorički

Dražen Gorički je jedan od pionira ronjenja s rebreatherom u Hrvatskoj, a danas i certificirani instruktor ronjenja sa zatvorenim krugom disanja. Zaljubljenik je u tehničko ronjenje, cave diving, olupine (s naglaskom na one duboke)..., a sudjelovao je u otkriću nekih olupina u Jadranu. Uvijek roni u suhom odijelu s rebreatherom, a kod dubokih ronjenja kameru stavlja na podvodni skuter.