I prođe tako godina dana, pa dvije, pa tri…, a tih otpornih na zimu i led sve je više.

Ni jutarnji mamurluk, ni radna noć, ni nedostatak sna i odmora nije spriječio odlučnu šestorku RK Roniti se mora da se ubace u ugodnih, gotovo proljetnih šest celzijevaca koji su lagano grickali u Jarunskom jezeru. Malo je reći da je užitak bio nenadmašan, pogotovo onima u polusuhim i polumokrim odijelima, ali nakon par žustrih zaveslaja perajama gotovo se čovjek navikne na hladno.

Godinu treba započeti zaronom jer će tada i cijela biti ispunjena njima. Leda ove godine nije bilo, što je olakšalo ulazak u vodu, ali da ne ponestane izazova neki su se, igrom slučaja (ili vlastite zaboravnosti), ubacili bez kapuljače te uz nezaobilaznu djedomrazovski kapicu pretakali zrak iz dvobocnika u dvobocnik, a i pokušali otkupiti svoje bivše, netom prodano suho odijelo. Nema veze, glavno da se obrće. A obrnulo se i nešto ostataka novogodišnje meze; kobase, špeka, francuske i kolača, mramornih i onih s kokosom. Iako ostaci, bili su više nego dobro prihvaćeni. O deko pivu da se i ne priča. I opet osmjeh na licu. Do dogodine… Ili do prve sljedeće prilike.

Kako je protekao ovogodišnji novogodišnji uron na Jarunskom jezeru pogledajte u galeriji koju su napunili fotografi: Vanja Krvavica, Ivana Nobilo, Srđan Vrančić i Damir Zurub.

+ posts