Poznati talijansko-švicarski freediver i instruktor ronjenja Andrea Zuccari (48) nestao je dok je ronio s autonomnim ronilačkim aparatom i podvodnim skuterom u blizini Sharm el Sheikha, a u blizini Hurghade tijekom ronjenja nestala je Ruskinja Kristina Osipova (44). 

Talijansko-švicarski ronilac na dah Andrea Zuccari nestao je dok je ronio radeći na održavanju kablova ronilačke platforme na dubini od oko 50 metara blizu svog ronilačkog centra. Ronioci su kasnije pronašli dio njegove ronilačke opreme, a Zuccari se vodi kao nestao i smatra se mrtvim.

Zuccari je bio poznat i kao ronilac na dah pa je tako 2017. godine postavio talijanski No Limits rekord zaronom na 185 metara dubine, a prije toga je postavio niz švicarskih nacionalnih rekorda u ronjenju na dah, kao i svjetske rekorde u tandemu u disciplini No Limits. Bio je instruktor ronjenja i posvetio se tehničkom ronjenju prije nego što je počeo roniti na dah (2006. godine), a 2011. postao je instruktor ronjenja na dah po AIDA-i. 2012. godine osnovao je Freediving World Apnea Center u hotelu u Sharm el Sheikhu.

Nešto južnije u egipatskom Crvenom moru nestala je Ruskinja Kristina Osipova nakon ronjenja u špiljama na otočju Giftun blizu Hurghade. 

Kristina Osipova iz Sankt Peterburga bila je na 10-dnevnom krstarenju i ronila je sa svojim suprugom Jurijem Osipovim (oboje su iskusni ronioci). Tijekom zarona na spomenutoj lokaciji, navodno, odvažili su se zaroniti dublje od planiranih i dozvoljenih 40 metara, a Jurij je prekinuo zaron nakon što je počeo gubiti svijest te je izronio bez supruge. Prema izvješću novinske agencije, ruski konzulat kasnije se pozvao na Osipovo ronilačko računalo koje je pokazalo da je dosegao maksimalnu dubinu od 120 metara! 

I u Hurghadi i u Sharm el Sheikhu ronioci nastavljaju potragu za tijelima nestalih.

+ posts