Mares Underwater Photo Marathon ulazi u svoju sedmu godinu, a ovoga puta ovaj online međunarodni foto natječaj neće okupiti samo zaljubljenike u podmorje i podvodnu fotografiju iz svih krajeva svijeta, već će se natjecati i zaljubljenici u podvodni video format.

Samo online natjecanje traje do početka travnja, a odvija se u šest foto kategorija: fotografija ambijenta s ili bez modela; makro fotografija; fotografija ribe; špilje i kaverne; fashion fotografija ili kreativna fotografija; portfolio – najbolja ronilačka destinacija te jedne video kategorije.

Osmočlani žiri u sastavu Wolfgang Poelzer (Austrija), Predrag Vučković (Srbija), Imran Ahmad (Singapur), Franco Banfi (Švicarska), Goran Butajla (Hrvatska) i Damir Zurub (direktor UWPM-a, Hrvatska) ocjenjivat će fotografije, dok će za video žiri biti Nuno Sa i Pedro Vasconselos (Portugal).

Završna ceremonija dodjele nagrada i otvorenje izložbe najljepših svjetskih podvodnih fotografija održat će se na Rabu u sklopu petog “Mares UWPM Cupa”od 10. do 12. svibnja. Mares UWPM Cup iz godine u godinu prikuplja sve veći broj natjecatelja i reprezentativaca u podvodnoj fotografiji pa će i ove godine grad Rab biti mjesto okupljanja vrhunskih podvodnih fotografa, a natjecanje će biti i generalna proba za predstojeće svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sredinom rujna. Prošle godine je “Mares UWPM Cup”okupio 70 natjecatelja iz 10 zemalja, a ove godine očekuje se još veći broj natjecatelja.Prijave za “Mares Underwater Photo Marathon” možete pronaći na službenim web stranicama, a za sve detalje možete poslati upit na uwphotomarathon@gmail.com.