Novi, potpuno metalni regulator tvrtke Mares visokih performansi ispunjava sva očekivanja i najzahtjevnijih ronilaca.

Prvi stupanj 62X ima tehnologiju automatskog brtvljenja (AST) koja štiti od ulaska vode u prvi stupanj i koristi sustav dinamičke kontrole protoka (DFC) koje jamče visok, konstantan protok zraka. Na njemu su dva visokotlačna te četiri niskotlačna priključka, a opremljen je kompletom protiv smrzavanja s dvostrukim klipom i AST tehnologijom (Auto Sealing Technology) koji štiti od ulaska vode u prvi stupanj.

Drugi stupanj u potpunosti je izrađen od metala što ga čini čvrstim, robusnim i pouzdanim. Ima PAD (Pneumatically Assisted Design) sustav u kombinaciji s VAD (Vortex Assisted Design) sustavom, a sinergija ova dva sustava omogućuje visok protok zraka nudeći glatko, udobno disanje na svim dubinama i na ekstremnim temperaturama. Opremljen je i velikim gumbom za čišćenje i gumbom za podešavanje protoka kojima je lako upravljati i u ronilačkim rukavicama.

Maresovi inženjeri dizajnirali su Atlas Adj 62X imajući na umu najekstremnije uvjete pa je ovaj regulator odličan i za duboke zarone u hladnim vodama, a cijena mu je oko 650 eura.