Luminox Auto Sport Timer

141

Luminox je upravo predstavio svoj najklasičniji ronilački sat do sada. Radi se o dva modela sa samonavijajućim mehanizmom koji se razlikuju po remenu te boji brojčanika i okvira.

Luminox Auto Sport Timer kombinira samonavijajući mehanizam sa sportskim vintage stilom, pri čemu je model 0921 s crnim brojčanikom, crnim okvirom i crnom kožnom trakom, a model 0924 s plavim brojčanikom, plavim okvirom i narukvicom od nehrđajućeg čelika.

Luminox je na ove modele stavio i antireflektirajuće safirno staklo, a promjer kućišta od nehrđajućeg čelika je 42 milimetra. Ronilački prten ima keramički umetak otporan na ogrebotine, a kruna je smještena usred integriranog štitnika krune.

Poleđina sata ima prozor od safirnog stakla kroz koji se vidi kretanje mehanizma, a učvršćena je vijcima koji ističu izgled klasičnog ronilačkog sata. Mehanizam je ekvivalent 2824 iz Sellite s francuskim značajkama dana i datum i prilagođenim Luminox rotorom obloženim crnom bojom koji se može vidjeti kroz safirnu stražnju stranu sata.

Kao i svaki drugi Luminox i ova dva modela mogu se pohvaliti zaštićenom tehnologijom samoosvjetljenja LLT koja jamči vidljivost kazaljki i oznaka bez punjenja 24 sata dnevno tijekom sedam godina!

Svaki od satova pojedinačno se testira pa Luminox jamči vodootpornost do 200 metara dubine. Cijena modela s kožnim remenom je oko 1160 eura, a za onaj s čeličnim remenom potrebno je izdvojiti oko 1210 eura.