Uz bogat i zanimljiv program koji nudi Grad Popovača već tradicionalno u sklopu programa “Sunčana strana Grada“ ljeto u Popovači počelo je ronjenjem na glavnom gradskom trgu uz glavnu atrakciju – ronilački bazen Pogleda u plavo.

Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače za svoje sugrađane i posjetitelje Popovače omogućili su besplatna probna ronjenja na glavnom gradskom trgu uz podršku Agencije Plava promocija.

“Već duži niz godina Pogled u plavo dolazi u Popovaču i tako promoviramo ronjenje i ronilačke aktivnosti, a posebno nas raduje veliki odaziv djece koja imaju priliku upoznati se s ronilačkom opremom i okušati u samom ronjenju. Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače osmislili su program Ljeto u Popovači, a našim najmlađima nakon završetka školske godine omogućili smo brojne sadržaje za one koji ostaju u Popovači kako bi imali različita događanja što uključuje sportske, kulturne i ostale sadržaje“, rekao je Josip Mišković, gradonačelnik grada Popovače te pozvao i sve ostale da posjete grad Popovaču i brojna događanja koja nudi Popovača.

Tijekom vikenda u Popovači je zaronilo više od 200 posjetitelja i građana u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena s punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor instruktora ronjenja, a najviše su se radovala djeca koja su imala mogućnost za svoj prvi zaron.

Nakon kraće edukacije i osnovne poduke o ronjenju te ronilačkog opremi, zaronom u bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji su razgledavali podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa, Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Osim besplatnih probnih ronjenja, Grad Popovača nudi i brojne druge sadržaje za posjetitelje. U sklopu “Ljeta u Popovači“ nudi se bogat program, održavaju se brojni sportski, šahovski turniri, nogometna i rukometna natjecanja, sportski ribolov, folklor, zatim glazbeni program, a uz sve to posjetitelji imaju priliku okušati se u ronjenju na trgu u kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena. “Osim brojnih zabavnih i sportskih programa imamo prekrasne objekte za odmor, a i veliki broj posjetitelja dolazi iz inozemstva koji traže mir i opuštanje u prirodi. Također, izuzetno smo ponosni na naše vinarije s autohtonim vinom Moslavine – Škrlet, za koje smo dobili zlato“, rekla je Ksenija Tomac Špoljarić, voditeljica Turističke zajednice Grada Popovače.

Cilj projekta Pogled u plavo, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, je poticanje većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti.

Pogled u plavo provodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a podršku projektu pruža tvrtka Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.).

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

+ posts