Leonardo DiCaprio objavio video o plemenitim periskama u Hrvatskoj

108

Slavni Hollywoodski glumac Leonardo DiCaprio poznat je i kao borac za očuvanje prirode, a jednom objavom na svom Instagram profilu posebno je razveselio naše ronioce.

Naime, Leonardo je na svom Instagramu objavio snimku koja je nastala u Hrvatskoj, a koju je prvotno objavila stranica Washington Post climate coverage koja se bavi pitanjima klimatskih promjena i očuvanja okoliša.

“Znanstvenici su otkrili mladu skupinu ugroženih divovskih školjki uz hrvatsku obalu Jadranskog mora. Populacija plemenite školjke koja može narasti i 120 centimetara opada otkad je smrtonosni patogen pogodio tu vrstu 2016. godine. Istraživači se nadaju da će vratiti školjke koje igraju važnu ulogu u održavanju zdravih podvodnih ekosustava”, piše u objavi Washington Post climate coveragea koju je DiCaprio podijelio.

Naravno, snimka je odmah postala viralna, a Leonardo je dobio i velik broj komentara iz Hrvatske te vjerojatno i još kojeg obožavatelja, a naše plemenite periske poznatog zagovornika čiji glas se zaista daleko čuje!

+ posts