Od 27. srpnja do 23. kolovoza u galeriji Francuskog instituta (Preradovićeva 5 u Zagrebu) bit će postavljena izložba fotografija Marjana Radovića.

Marjan Radović magistar je geodezije i profesionalni fotograf. U sportu je proveo dugo vremena. Radio je kao instruktor ronjenja, snowboarda i borilačkih sportova. Ambasador je Nikona i Maresa te službeni fotograf Red Bulla. 

Marjan Radović

Nakon uspješne suradnje i izložbe 2018. godine u okviru grupne izložbe “Une inspiration” (zajedno s francuskim fotografima Alexom Voyerom i Benoîtom Maison-Blancheom) na kojoj su izlagali fotografije napravljene jednim udahom, ovaj put Francuski institut autoru Marjanu Radoviću daje carte blanche za samostalnu izložbu.

Olupina Lina / Foto by Marjan Radović

Nadahnut filmom “Veliko plavetnilo” Luca Bessona autor počinje roniti već u djetinjstvu. U ovoj izložbi umjetnik predstavlja izbor nagrađivanih podvodnih fotografija i objavljivanih u brojnim svjetskim časopisima poput National Geographica, Tauchena, Divera, SCUBAlifea i Gea.

Dugi otok – Brbišćica / Foto by Marjan Radović

Ovim fotografskim projektom autor želi široj javnosti skrenuti pozornost na ljepote podmorja te pozvati sve na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te očuvanje mora, a cilj je ovog projekta i sama promocija ronjenja, rekreacije i zdravog načina života.

Ispod ploče – Mali Lošinj / Foto by Marjan Radović