Ulična izložba podvodnih fotografija Gorana Butajle, glavnog urednika SCUBAlife magazina, koja je postavljena na zagrebačkom Zrinjevcu i Europskom trgu otkriva ljepotu podmorja, ali ne skriva činjenice!  

Uoči obilježavanja Dana planeta Zemlje na zagrebačkom Zrinjevcu, a onda i na Europskom trgu ovih dana možete naići na fascinantnu uličnu izložbu podvodnih fotografija glavnog urednika SCUBAlife magazina. Autor izložbe, Goran Butajla, diplomirani je inženjer geologije, dugogodišnji instruktor ronjenja i podvodni fotograf pa godinama svjedoči razini ekološke krize podvodnih ekosustava.

Izložba je postavljena kako bi slučajni prolaznici spoznali ljepotu hrvatskog podmorja i rijeka, ali i stvarno stanje podvodnih ekosustava. Stoga se nadamo da će poneki prolaznik zamisliti i barem nakratko razmisliti o vlastitom utjecaju i mogućnostima vlastitog djelovanja na smanjenje onečišćenja jedine nam planete.

Ovaj projekt proveden je u suradnji s tvrtkom Brown-Forman kako bi se iznad površine prikazala ljepota, ali i trenutna situacija hrvatskog podmorja te mogućnosti očuvanja bioraznolikosti naših rijeka, jezera i Jadrana.

+ posts