Jane Rhodes Martin ima 96 godina, a roni od 55. godine kada je sa svojim suprugom otišla u mirovinu.

Naime, Jane je počela roniti prije 40 godina i još uvijek roni. Kaže kako svaki drugi dan pliva 25 krugova i voli toplo vrijeme i toplu vodu.

Ova vremešna gospođa rođena je u Birminghamu, a veći dio života provela je na Long Islandu gdje je osnovala svoju obitelj i postala učiteljica, a kasnije se tamo i umirovila. Nakon umirovljenja puno se selila sa suprugom i nekoliko su godina živjeli na jedrilici. Par je putovao po cijelom svijetu prije nego što je njezin suprug umro 2008. Jane Martin sada živi u okrugu Pinellas.

Umirovljena učiteljica koja je postala i svjetski putnik sada je novopriznata rekorderka u ronjenju. Guinnessova knjiga rekorda priznala ju je kao najstarijeg aktivnog ženskog ronioca. Zanimljivo je i da su članovi njezine obitelji zbog nje sada svi postali certificirani ronioci, a upravo oni su i tražili priznanje Guinnessove knjige rekorda pa su istaknuli njezino ronjenje u Meksiku samo dan prije 96. rođendana (prošle godine). Službenu potvrdu dobili su poštom pa se obitelj i okupila da proslave to priznanje.