Bez obzira na prijepore oko arbitražne odluke o razgraničenju Hrvatske i Slovenije, Slovenci će i drugu godinu za redom ugostiti hrvatske ronioce u Općini Ribnica na Pohorju.

U organizaciji DŠR Josipdol i Općine Ribnica na Pohorju ronioci Nemo-Adria Rescue Teama u sklopu projekta “Pogled u plavo” podučavat će djecu i mlade vještinama ronjenja s naglaskom na važnost sigurnosti u ronjenju.

Tijekom dva dana, 1. i 2. srpnja 2017. godine, svi posjetitelji manifestacije Pogled u plavo u Ribnici na Pohorju imat će priliku upoznati se s ronilačkom opremom te sa svim čarima i ljepotama tajanstvenog svijeta ronjenja. Besplatne probne zarone u kontroliranim uvjetima montažnog bazena projekta Pogled u plavo omogućit će svim zainteresiranim posjetiteljima instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su ujedno i članovi Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Ljepote hrvatskog podmorja dočarat će “roniocima” podvodna izložba fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama 10-metarskog bazena. U večernjim satima posjetitelji će imati priliku roniti uz glazbu i atraktivni laser show i tako uživati u scenografiji igre svjetala koja osvijetle bazen i ovoj manifestaciji daju novu dimenziju.

“Pogled u plavo” na vrlo atraktivan i inovativan način promovira ljepote hrvatskog podmorja, Hrvatsku kao ronilačku destinaciju i ronilačke lokacije u Hrvatskoj s ciljem da se potakne što veći broj osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a kroz probna ronjenja približi ronjenje kao aktivnost. Ovaj projekt već sedmu godinu za redom gostuje u hrvatskim i slovenskim gradovima te je do sada u bazenu projekta besplatno zaronilo preko 11 000 osoba.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, a sva gostovanja “Pogleda u plavo” mogu se pratiti na službenim stranicama projekta i medijskih pokrovitelja Narodnog radija i SCUBAlife magazina.