Hobotnica odvela ronioca do skrivenog blaga

699

Hobotnica je ovu Australijanku nekoliko puta pod vodom zgrabila za ruku i povela ju za sobom. Casey kaže kako joj se činilo da hobotnica jako dobro zna što radi te ju je slijedila i nije se opirala, a hobotnica je nekoliko puta provjerila slijedi li ju Casey.

Jules je bila šokirana kada je shvatila da ju je hobotnica odvela do nadgrobnog spomenika koji je bio pričvršćen između dva čelična stupa. Na nadgrobnom spomeniku bila je fotografija čovjeka koji drži malog bijelog psa.

Prema Caseynom saznanju, neki su ronioci gradili nešto na tom području, a čovjek na fotografiji zapravo je otac jednog od tih ronilaca. “Prilično emotivan trenutak, ali najbolja stvar u vezi toga je što me to inteligentno stvorenje odvelo tamo” rekla je Jules.

Naravno, Casey si je postavila mnoga pitanja pa pretpostavlja da je ova hobotnica prepoznala u njoj stvorenje nalik onome na slici (čovjeka). No zna i da su hobotnice inteligentne, prijateljski nastrojene i često usamljene pa vole komunicirati s prijateljski nastrojenim ljudima. U najmanju ruku, čini se da joj je hobotnica htjela nešto pokazati. Bez ikakvog drugog značenja u tome, to čini ovaj susret nesvakidašnjim.