Guru – ronilački kompjuter koji služi i za ostale ‘outdoor’ aktivnosti

108

Seac je predstavio svoj novi ronilački kompjuter nazvan Guru.

Radi se o uređaju koji se može koristiti i za druge “outdoor” aktivnosti kao što su planinarenje, fitnes, trčanje i slično. Ipak, osnovna namjena je ronjenje pa Seac Guru koristi dualni algoritam za ronjenje (Buhlmann ZHL-16B and VPM-B) i ima opcije za ronjenje sa zrakom ili mješavinama plinova, a tu je i freedive mod. Baterija je punjiva putem USB priključka, a uređaj se može bežično povezati s pripadajućim transmiterom na ronilačkoj boci pa na zaslonu možete pratiti i tlak plina u svom spremniku. Tu je i podrška za integrirani nitrox analizator, digitalni 3D kompas (za navigaciju pod vodom i na kopnu), dubinomjer i termometar, a dodatak za kopnene aktivnosti je visinomjer, magnetometar i pedometar.

Dakle, mogli bismo zaključiti da je Seacov Guru kompletan ručni uređaj sa svim potrebnim funkcijama za rekreativce koji se bave ronjenjem i nekim drugim “outdoor” aktivnostima. No, u današnje vrijeme dizajn ronilačkih kompjutera i ručnih uređaja za “outdoor” aktivnosti igra veliku ulogu pa u tom smjeru i ide zamjerka ovom Seacovom proizvodu. Naime, ovaj kompjuter se proizvodi u četiri boje (crvena, plava, crna i bijela) i prilično jednostavno izgleda. Zastarjele linije na rubovima zaslona, loša grafika i monokromatski prikaz ne pridonose atraktivnosti, a i narukvica je iz nekih davnih vremena.

Uređaj bi se na tržištu trebao pojaviti u studenom, a cijena će mu biti oko 470 eura. Prilično skupo, uzmemo li u obzir nemaštovit dizajn!

+ posts