Najuspješniji hrvatski ronilac na dah ponovno se popeo na pobjedničko postolje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na jednom od najprestižnijih freediving natjecanja, znamenitom Fazza Freediving Competition kojim započinje međunarodna sezona natjecanja u ronjenja na dah, Goran Čolak ostvario je izuzetan rezultat i ponovno se uspeo na najviše postolje.

Natjecanje u Dubaiju organizira i financira princ prijestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed, a ono godinama okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah. Ovogodišnja konkurencija bila je jača nego ikad, a u atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra Goran je briljirao već u kvalifikacijama (10:07), dok je u finalu uvjerljivo potukao sve konkurente i ostvario rezultat od 10 minuta i 19 sekundi! Za Goranom su ostali i specijalist za ovu disciplinu, Srbin Branko Petrović (9:34) i sjajni Poljak, Goranov veliki suparnik, Mateusz Malina (9:56).

Inače, ovo je Goranov najbolji rezultat u Dubaiju uopće, a ovom pobjedom zadržao je titulu “vladara” ovog prestižnog natjecanja na kojem je u posljednjih sedam godina uvijek osvajao postolja. “Znao sam da sam spreman i jak, ali sam strpljivo čekao svoju šansu. Kad se pogledaju rezultati prva tri mjesta, ovo ne samo da je bilo najjače natjecanje održano u Dubaiju, nego i najjače natjecanje u statici održano ikada u povijesti ronjenja na dah”, izjavio je Goran.

U nastavku sezone Gorana očekuje bazensko državno prvenstvo početkom travnja, a onda i druga velika natjecanja na međunarodnoj sceni. Ako je suditi prema uspješnom početku, jedno je sigurno – i ove sezone “čudesni Hrvat” spreman je zadržati dah i još puno puta ostaviti nas sve bez daha!