Ronilačka računala Descent® Mk2, Descent Mk2i i transmiter Descent T1 predstavljaju novu generaciju Garmin ronilačkih proizvoda opremljenih hrpom funkcija za ljubitelje podmorje koji će ovaj sat nositi i na suhom.

Ronilačko računalo Descent Mk2i uparuje se s Descent T1 odašiljačem putem Garmin SubWaveTM tehnologije kako bi roniocu dostavljalo podatke o tlaku u boci. SubWave je revolucionarni komunikacijski sustav zasnovan na sonaru koji ima povećan domet i pouzdanost u odnosu na dosadašnje sustave dojave tlaka zraka u boci. Uz veći zaslon sata, nepropusnu induktivnu tehnologiju prekidača, prilagodljiva podatkovna polja u izgledu zaslona aplikacije ronjenja i još mnogo toga, Descent Mk2 i Descent Mk2i sadrže najtraženije Garmin svakodnevne funkcije pametnog sata što ga čini jednim od najsofisticiranijih i povezanih ronilačkih računala dizajniranih u obliku sata.

Ronilačko računalo Descent Mk2i može istodobno nadzirati tlak u boci s do pet uparenih Descent T1 odašiljača (svaki se prodaje zasebno) putem Sonar SubWave mreže podataka, tako da ronioci mogu pregledavati tlak u spremniku, preostalo vrijeme, brzinu potrošnje disajnog plina i nadzirati ostale ronioce ili dodatne boce unutar 10 metara što Descent Mk2i i Descent T1 čine idealnim rješenjem za voditelje ronjenja i instruktore.

Descent Mk2 serija podržava višestruke načine rada za ronjenje; mješavine plinova u boci (uključujući nitrox, trimix i 100% O2), apneju i ronjenje s uređajem zatvorenog kruga disanja (rebreather). Satovi imaju podvodni troosni kompas i prikazuju dubinu, vrijeme zarona, temperaturu, NDL / TTS, brzine izrona/zarona, mješavine plina, PO2, N2 opterećenje, informacije o dekompresiji / sigurnosnom zaustavljanju, doba dana i još mnogo toga. Svi se podaci vide na oštrom 1,4-inčnom zaslonu u boji čitljivom na sunčevom svjetlu koji je 36 posto veći od zaslona prvog Garminovog ronilačkog modela (Descenta Mk1).

Na kopnu, Descent Mk2 i Mk2i imaju ulogu vrhunskih multisport GPS pametnih satova s multi-GNSS podrškom i praćenjem otkucaja srca na zapešću uz više sportskih profila uključujući golf s mapiranjem u boji za preko 42.000 terena širom svijeta. Ostale funkcije pametnih satova uključuju obavijesti o pozivima, tekstualnim i kalendarskim upozorenjima i ostalo izravno na zapešću, Garmin Pay™ funkciju beskontaktnog plaćanja, pohranu glazbe s kompatibilnom podrškom za glazbene servise i pulsni oksimetar za nadzor zasićenja krvi kisikom.

Zaroni se automatski bilježe u novoj besplatnoj Garmin Dive™ aplikaciji koja pruža detaljnu analizu svake aktivnosti ronjenja uključujući maksimalnu dubinu, vrijeme provedeno na dnu i kartu površinskih ulaznih i izlaznih točaka. Upotrijebite funkciju istraživanja u aplikaciji za pretraživanje preko više od 2.700 ronilačkih mjesta iz cijelog svijeta. Satovi također sadrže učitane stotine mjesta za ronjenje tako da možete pregledati mjesta s olupinama i grebene te podatke o plimama i osekama kako biste pronašli najbolja mjesta za podvodno istraživanje.

Kada se upare s kompatibilnim Garmin inReach® satelitskim komunikatorom na površini, korisnici mogu brzo slati i primati poruke sa sata Descent Mk2 ili Mk2i i po potrebi aktivirati interaktivni SOS poziv. Uređaj zaštitite uporabom nove inReach mini ronilačke futrole (prodaje se zasebno) i budite mirni i sigurni kad god isplivate na površinu.

Descent Mk2 i Descent Mk2i mogu se pohvaliti trajanjem baterije do 16 dana u načinu pametnog sata i do 80 sati u načinu ronjenja. Descent Mk2i ima vijek trajanja baterije do 32 sata kada je uparen s Descentom T1. T1 odašiljač ima bateriju kapaciteta do 110 sati ronjenja sa zamjenjivom CR123 baterijom.

Dva modela ronilačkih računala dostupna su sada i kreću se u preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 10.225 kuna do 15.750 kuna. Descent T1 odašiljač dolazi na tržište početkom 2021. godine i ima preporučenu maloprodajnu cijenu od 3.150 kuna.

+ posts