U sklopu projekta Eko Malostonski zaljev idućeg vikenda održat će se druga dvodnevna ekološka akcija čišćenja podmorja posebnog rezervata u moru i područja ekološke mreže Natura 2000 Malostonski zaljev u organizaciji Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije, a uz podršku Agencije Plava promocija.

Projekt Eko Malostonski zaljev financiran je sredstvima u sklopu Mjere 1.1. “Jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja ribarstvenog područja” FLAG-a Južni Jadran, a partneri na projektu su Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Komunalno društvo Ston d.o.o. i Udruga Stonski školjkari.

U subotu 13. kolovoza akcija čišćenja podmorja održavat će se u mjestu Luka, a u nedjelju 14. kolovoza u uvali Bistrina. Akcija se provodi s ciljem zaštite, očuvanja, korištenja i održavanja zaštićenih područja i područja ekološke mreže Natura 2000 u području Dubrovačko – neretvanske županije te podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja morskog ekosustava i pripadajuće bioraznolikosti.

U ekološkoj akciji čišćenja podmorja sudjelovat će pripadnici ronilačke skupine Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Republike Hrvatske, članovi Ronilačkog kluba Dubrovnik i ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, a uz ronioce i volontere u akcijama čišćenja podmorja sudjelovat će i lokalne udruge, volonteri s barkama te lokalno stanovništvo i školjkari. Podršku u provedbi akcije pružili su Nemo-Adria i Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.) uz medijske pokrovitelje Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com.

Rezervacije za sudjelovanje u ekološkoj akciji čišćenja podmorja moguće su putem ovog linka.