Ovaj model Edox je lansirao uz intrigantnu povijesnu priču o porijeklu sata.

Naime, tajanstveni crtež pronađen u Edoxovom arhivu navodno je crtež davno izgubljenog sata koji se zvao SkyDiver, a na crtežu piše i “Posebna produkcija 1973. u strogo ograničenom izdanju”.

Dugogodišnji umirovljeni Edoxov urar rasvijetlio je ovu priču. Kako on kaže, “SkyDiver” je bio tajni projekt za tajanstvenog, bogatog, švicarskog pukovnika. Anonimni pukovnik tražio je ekskluzivni sat za elitne planinske padobrance pod njegovim zapovjedništvom. Sat je morao biti pouzdan i robustan, baš kao i njegove trupe. Izabrao je Edox zbog iznimnih vodootpornih satova ove marke, sposobnih za svaku situaciju s kojom bi se padobranci mogli suočiti – na kopnu, zraku ili moru. Pukovnik je inzistirao na potpunoj tajnosti, a navodno je 1. kolovoza 1973. po jedan primjerak sata Edox SkyDiver predan svakom padobrancu na svečanosti u švicarskim Alpama.

Vođen tom pričom Edox je ove godine izdao novi SkyDiver u čast svoje 135-godišnje povijesti, a naglasak je na preciznu mehaniku namijenjenu ljubiteljima finih vojnih satova.

Ovaj model pokretan je automatskim švicarskim mehanizmom – kalibrom trostrukog kretanja. Staklo je safirno, debljine dva milimetra, a oznake na kazaljkama i brojčaniku istaknute su Superluminova premazom koji je vidljiv i u najlošijim uvjetima pod vodom. Sve to upakirano je u kućište koje jamči vodootpornost do 300 metara dubine, a na poleđini se ističe natpis s motivom padobrana. 

Poput svog tajanstvenog prethodnika iz 1970-ih, SkyDiver 2019. proizveden je u strogo ograničenom broju – samo 555 primjeraka, a svaki dolazi u posebnoj kožnoj torbici s dodatnom kožnom trakom kako bi doživljaj bio potpun.