Diving Log 6.0

27

Svi vi na ovaj ili onaj način želite bilježiti vaša ronjenja, zar ne? Nije to ništa novo, ali za razliku od onih davnih vremena kada smo zarone vrijedno unosili u naše ronilačke knjižice, danas su vremena ipak ponešto drugačija. Danas su i knjižice postale digitalne tako da zapise o ronjenjima pohranjujemo na disku kompjutera ili na pametnim telefonima.

Na webu možete čak i pronaći svakakve besplatne inačice digitalnih logbooka, a i mnogi proizvođači ronilačkih kompjutera imaju razvijena softverska rješenja za “svoje” kompjutere. Tako možete pohranjivati čak i grafičke profile svojih urona s mnogim zgodnim benefitima poput unosa fotografija, geotagiranja, raznih statistika i slično.

Ono što je zanimljivo i što danas opažamo je da i razne inačice digitalnih logbooka nisu imune na neke specifične probleme. Jedan od takvih odnosi se izravno na Scubapro – Uwatec inačice softvera koje se već nedopustivo dugi niz godina uopće ne nadograđuju pa korisnici imaju velike probleme, gotovo do neupotrebljivosti. To se posebno reflektira na prelasku na danas uobičajene verzije operativnih sustava osobnih računala pa su korisnici Scubapro kompjutera s pravom nezadovoljni današnjim stanjem. Druga grupa problema je nešto šira, ali se odnosi na situacije u kojima se korisnici iz nekog razloga odluče za nekog drugog proizvođača pa tada više ne mogu koristiti niti digitalni logbook “starog” kompjutera. I što tada, daljnja upotreba logbooka je nemoguća, a jasno je da želite sve svoje zarone i dalje bilježiti i pratiti na istoj platformi!?

Zbog toga je nastala potreba za nekom vrstom univerzalnog rješenja, jedinstvenog softvera u koji ćete moći prebaciti sve svoje zarone iz svojeg starog Suunta ili novog Mares kompjutera, ili ćete naprosto moći “spasiti” sve svoje Scubapro zarone. Potraga za nekim uspješnim softverom na webu neće dati konkretne rezultate (barem potraga za besplatnim softverom), ali ćete vrlo brzo naći na Diving log 6.0 programsko rješenje. Ovaj digitalni logbook je vjerojatno jedini na tržištu koji je kompatibilan sa svim zahtjevima današnjih korisnika, pogotovo s obzirom na primjere koje smo naveli.

Diving log 6.0 je proizvod male njemačke softverske kompanije koja je itekako imala na umu sve ove probleme te je prije kojih godinu i pol dana izašla na tržište s kompletnim rješenjem. Detalje o ovom proizvodu možete pronaći na www.divinglog.de, a ono što će vas najviše zanimati je cijena od 39 eura. Ovaj program, naravno, možete koristiti i ako tek započinjete upisivanje svojih prvih ronjenja, ali glavna njegova snaga leži u mogućnosti da importirate svoje stare logove iz manje-više svih danas poznatih “brendova” digitalnih logova. Tako ćete sve zarone, generirane iz bilo koje platforme, moći zadržati na jednom mjestu. Osim osnovne inačice za osobno računalo, ronjenjima možete upravljati i preko istoimene aplikacije za pametni telefon te paralelno sinkronizirati podatke. Program pruža i mnoge prateće opcije poput ispisa na papir, inventivnog pretraživanja živog svijeta kojeg ste vidjeli (i želite ubilježiti) te pretraživanja i geolociranja vaših ronjenja.

Uglavnom, ako tražite bilo kakvo digitalno rješenje za vođenje vaše ronilačke evidencije, zaustavite se na ovoj aplikaciji jer danas nećete pronaći ni približno sličnu, pogotovo u smislu široke palete mogućnosti.

Za sve naše čitatelje tvrtka Divinglog pripremila je i malo iznenađenje. Svi vi koji želite kupiti ovu aplikaciju moći ćete to napraviti uz popust do proljeća. Prateći postupak preuzimanja aplikacije upišite kod “SCUBALIFE” i time ćete ostvariti 10 eura popusta na cijenu pa će vas Diving Log 6.0 koštati 29 eura. Požurite!

+ posts