DiveBud je novo ronilačko računalo za ronjenje na dah koje se potpuno razlikuje u pristupu informacijama.

Naime, ovaj ronilački kompjuter koristi akustične signale za pružanje trenutnih informacija roniocima na dah, a dostupne su sve relevantne informacije koje freediveri trebaju imati tijekom zarona. Tako DiveBud obavještava ronioca o njegovoj trenutačnoj dubini, uranjanju ili izranjanju te vremenskim intervalima na površini.

Uparen s aplikacijom DiveBud omogućuje pametnom telefonu postavljanje naprednih alarma za dubinu i vrijeme ronjenja. Također prikuplja precizne zapise ronjenja za analizu i dijeljenje s prijateljima ili trenerom.

Neki freediveri koji su ga testirali dali su mu nadimak “šesto čulo pod vodom”. Inače, brzina uzorkovanja mjerenja dubine je dva puta u sekundi, a na uređaju je pohranjeno do 50 dnevnika ronjenja. Neograničeni ronilački zapisi mogu se pohraniti na smartphon ili tablet.

Uređaj ima šest različitih vrsta zvuka, a pruža i povratne informacije o površinskim intervalima. Tu su i posebni alarmi za zaron te ponovljeni vremenski alarmi za trening u bazenu, a moguće je unijeti i parametre za slatkovodni i morski način rada. DiveBud mjeri temperaturu u rasponu od -2 do +42 stupnja Celzija s preciznošću od 0,1 stupanj, a najveća operativna dubina je 150 metara. .

Baterija je integrirana i punjiva putem USB-C punjača, a uz maleni uređaj dolazi i kopča za pričvršćivanje na masku ili ronilačku kapuljaču, vezica i torbica. Zanimljiv koncept za koji ćemo još vidjeti kako će biti prihvaćen, a cijena uređaja je oko 390 eura.

+ posts