Nomad Ray je novi, profinjeni kompenzator plovnosti iz Dive Rite-a za bočnu konfiguraciju ronjenja.

Kompenzator je to koji ima ravnu, aerodinamičnu formu i ergonomski oblik koji čvrsto prianja uz tijelo ronioca. Njegove jedinstvene i inovativne značajke svidjet će se roniocima svih kategorija koji koriste sidemount konfiguraciju.

Duljina pojasa je potpuno podesiva, jedna veličina odgovara svima, a Nomad Ray koristi brzi sustav za podešavanje duljine bungeea bez alata. Također, remene za ramena i struk možete jednostavno zamijeniti sami (ako su oštećene).

Kapacitet uzgona je 19 kilograma s opcijskim rezervnim mjehurom kapaciteta uzgona 15,9 kilograma, a masa kompenzatora je samo 2,59 kilograma. Takvim performansama ovaj sidemount kompenzator savršeno je prilagođen ronjenju s aluminijskim i čeličnim bocama za ljubitelje sidemount konfiguracije svih kategorija,  od početnih, do najzahtjevnijih tehničkih ronilaca.

Materijal od kog je izrađen je SuperFabric™ s tkaninom od 600 dena za stražnju središnju ploču i najlonskom tkaninom od 1000 dena na ronilačkoj strani. Unutarnji mjehur je od laminiranog najlona od 420 dena i optimalan je i za teške uvjete rada. Crijevo inflatora s ventilom za napuhavanje/ispuhivanje dužine je 30,4 centimetra, a može se konfigurirati s lijeve ili desne strane. Ispušni ventili pozicionirani su na vrhu, u sredini i jedan u donjem/desnom kutu krila, a kompenzator je opremljen i trima unutarnjim džepovima za utege.

Ovaj sidemount kompenzator rezultat je dugogodišnjeg razvoja i testiranja na terenu te prikupljanja povratnih informacija od ronilaca i instruktora koji koriste tu konfiguracije. Zanimljivo je da je dostupan u više boja pa će svaki sidemount ronilac lakše pronaći onaj koji mu se sviđa. Dive Rite Nomad Ray napravljen je da izdrži i najteža ronilačka okruženja, a cijena mu je oko 750 eura.

+ posts