U sklopu bogatog programa i velikog broja izlagača na 14. međunarodnom sajmu ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi Crofish koji će se održavati od 25. do 27. studenog 2022. u Poreču (dvorana Žatika) gostovat će i Pogled u plavo, a za sve posjetitelje sajma i ljubitelje podmorja bit će organizirana besplatna probna ronjenju.

Crofish sajam značajna je sajamska manifestacija u Istarskoj županiji koja se provodi u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije te je jedini događaj s navedenom tematikom u Republici Hrvatskoj, a u suradnji s Plavom promocijom na sajmu će biti montiran 10 metarski bazen u grijanom šatoru u kojem će posjetitelji imati jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju s punom ronilačkom opremom i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Za sve zainteresirane posjetitelje Crofish sajma, a posebno one najmlađe, besplatna probna ronjenja uz glazbenu podlogu bit će omogućena u kontroliranim uvjetima bazena i uz stručni nadzor instruktora ronjenja, a ulaz na sajam je slobodan za sve posjetitelje. Nakon osnovne poduke o ronjenju i ronilačkog opremi zaronom u bazen Pogleda u plavo posjetitelji će uživati u čarima i ljepotama ronjenja uz razgledavanje podvodne izložbe fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena, prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.

Besplatna probna ronjenja u pratnji instruktora ronjenja u sklopu Pogleda u plavo namijenjena su za sve uzraste i djecu već od pet godina, a za sigurnost ronilaca početnika brinut će se instruktorski tim Pogleda u plavo. Za probno ronjenje potrebno je ponijeti ručnik i kupaći kostim, a rezervacije za sudjelovanje u Pogledu u plavo moguće su putem ovog linka.

Projekt Pogled u plavo do sada je mnogima približio ronjenje, a provodi se s ciljem promocije ronilačkih aktivnosti, ponuda u ronjenju, ljepota hrvatskog podmorja i općenito ronjenja kao važne aktivnosti u smjeru očuvanja morskog okoliša.

Podršku projektu pružaju tvrtke Honda Marine (Fred Bobek d.o.o.) i Termostroj d.o.o., a medijski pokrovitelji projekta su Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com.