Frogman je postao analogan! Da, jedan od najpoznatijih digitalnih ronilačkih satova dobio je potpuno novo lice i postao analogan! Genijalno ili zbunjujuće – procijenit ćete sami!

Casiov G-Shock Frogman prošao je najveću transformaciju do sada i donio pregršt noviteta na svom novom licu. Tako je sat sada asimetrično postavljen na narukvicu pa je smanjeno ometanje pokretljivosti zgloba prilikom ronjenja, a kućište je od smole ojačane ugljikovim vlaknima koja je čvrstoćom blizu metala, ali lagana.

Fluoroelastomerni pojas sada bez problema odolijeva mrljama i utjecaju morske vode, što znači da se ovaj novi Frogman može bezbrižno nositi dugi niz godina, a Super Illuminator omogućuje roniocima savršen pogled na sve parametre koje sat prikazuje i u tami najvećih dubina.

Ono što je još zanimljivo je da sat, nakon što se upari s pametnim telefonom, pokreće namjensku aplikaciju pa svaki ronilac može pregledati zapis svojih ronilačkih aktivnosti.

No, svima je najveće iznenađenje lice – kazaljke! Naime, stručnjaci u Casiju su konzultirali ronioce i zaključili da ronioci pod vodom brže pročitaju vrijeme koje pokazuju kazaljke, nego ono u digitalnom zapisu. Tako je odlučeno da novi Frogman bude analogan.

Otkako je ova serija predstavljena, sve Frogmanove modele (uključujući ovaj) krasi ikona žabe ugravirala na poleđini kućišta, a dizajn simpatičnog vodozemca na novom modelu malo je razigraniji što simbolizira njegovu premijeru kao prvog analognog modela u seriji.

Casio G-Shock Frogman jamči vodootpornost do 200 metara dubine, a dolazi u tri inačice: plavoj, crnoj i crvenoj.

+ posts