Ronilačka asocijacija RAID besplatno je ustupila sve svoje materijale za učenje te omogućila online ronilačke tečajeve bez obzira na trenutnu certifikacijsku agenciju.

Na raspolaganju vam je tako čak 110 različitih ronilačkih tečajeva za razne specijalnosti i kategorije ronilaca. Naravno, za stjecanje nekog ronilačkog breveta ipak ćete morati položiti ispit i platiti ga.

Iako je RAID kratica za Rebreather Association of International Divers, ova asocijacija ne nudi samo tečajeve za rebreathere, već i za ronjenje s autonomnim aparatom otvorenog kruga. Svaki je tečaj predstavljen u nizu poglavlja, a na kraju svakog poglavlja nalazi se kratki kviz koji vam omogućuje testiranje razumijevanja upravo stečenih znanja te osnovnih pojmova i pravila ronjenja. Tečajevi su detaljni i temeljiti, a kad dovršite svaki kviz, sustav zadržava evidenciju vaših odgovora. To vas priprema za praktični dio tečaja i zarone s instruktorom.

Naravno, RAID asocijacija pokušava na ovaj način privući nove ronioce pa nudi i besplatno članstvo, a možete i izabrati ronilački centar u kojem želite pristupiti praktičnom dijelu tečaja i završnom ispitu za pojedini tečaj koje ipak morate platiti.

Da biste mogli pristupiti ovim besplatnim online tečajevima potrebno je registrirati se na RAID-ovim web stranicama.