Tijekom nadolazećeg vikenda (27. i 28. lipnja 2020.) svi zainteresirani građani i posjetitelji grada Popovače imat će jedinstvenu priliku besplatno zaroniti u sklopu projekta Pogled u plavo i uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja uz poštivanje epidemioloških mjera sigurnosti.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta Pogled u plavo smjestit će se na glavnom gradskom trgu, a za sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe Grad Popovača i Turistička zajednica grada Popovače omogućit će besplatna probna ronjenja s punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Naime, svi zainteresirani moći će, nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi, zaroniti u montažni bazen te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja.

Projekt se provodi u organizaciji Promocije ronjenja, Grada Popovače i Turističke zajednice grada Popovače te u suradnji s roniocima Nemo-Adria Rescue Teama.

U montažom bazenu projekta Pogled u plavo instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, koji su ujedno i članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, bit će na raspolaganju svim građanima i posjetiteljima Popovače koji žele isprobati i osjetiti čari ronjenja s autonomnom ronilačkom opremom u kontroliranim uvjetima i uz stručni nadzor instruktora ronjenja.

Cilj projekta je, osim promocije ronjenja i Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, poticanje što većeg broja ljudi na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske, a za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu. Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo te na stranicama medijskih pokrovitelja projekta Narodnog radija, SCUBAlife magazina, ronilačkog web portala Gorgonija te web portala Morski.hr.

+ posts