Aquaman

104

Neki od nas su rođeni sa specijalnim moćima, a neki su pak prošli tečaj ronjenja…

Učenje ronjenja običnu osobu pomalo transformira u morskog junaka s izvanrednim moćima. U iščekivanju novog Warner Bros. Picturesovog filma “Aquaman”koji je najavljen za kraj ove godine, donosimo neke simpatične sličnosti ronilaca s tim superjunakom.

Pa, što to sve mi ronioci možemo što je nadljudski i pretvara nas u Aquamane? Pod broj jedan, možemo disati pod vodom. Doživljavamo svijet bez gravitacije. Ronjenje nam daje trodimenzionalnu slobodu kretanja, omogućava nam let nad koraljima, izvedbe raznih salta i akrobacija te mogućnost kretanja u svim smjerovima, baš kao što to Aquaman čini po Atlantidi. Baš poput Atlantide, postoje mnogi potopljeni gradovi, olupine i koraljni grebeni koje mi ronioci imamo jedinstvenu priliku posjetiti i istražiti. Također imamo mogućnosti promatrati, štititi i stupiti u interakciju s mnogim morskim bićima poput riba, hobotnica i kornjača. Također, koristimo vrlo naprednu tehnologiju poput rebreathera i full-face maski koji nam omogućavaju disanje “na škrge”bez ometajućih mjehurića i međusobnu podvodnu komunikaciju. A ono najbitnije i najsličnije jest to da je i nama roniocima i Aquamanu more dom i svaki trenutak proveden doma je dobar trenutak.

Dok s nestrpljenjem iščekujemo novi film o “Aquamanu”, barem se možemo prijateljima pohvaliti kako smo i koliko zapravo i mi ronioci superjunaci!

+ posts