Aqualung je još 2022. predstavio modele Helix i Helix Pro, ronilačke regulatore srednjeg cjenovnog razreda i dobrih performansi. 

Sada su testiranja pokazala da je Helix Pro “best buy” model, odličan izbor za većinu ronilaca te da za tu cijenu ne možete pronaći tako dobar ronilački regulator na tržištu.

Helix Pro verzija ima dvije dodane značajke u odnosu na osnovni model Helix. Prva je Aqualungov patentirani ACD sustav, tehnologija koja štiti prvi stupanj od slučajnog ulaska vode ili prljavštine čak i kada regulator nije pod pritiskom. Druga dodatna značajka je zatvorena tlačna komora pa je ovaj model pogodan i za ronjenje u hladnim i/ili onečišćenim vodama.

Uravnotežena dijafragma na prvom stupnju pruža vrhunsku i dosljednu opskrbu zrakom bez obzira na tlak u spremniku. Oblik prvog stupnja koji nalikuje slovu “T” olakšava pravilno usmjeravanje crijeva, a na njemu su dva visokotlačna i četiri niskotlačna izlaza.

Drugi stupanj također je prilagođen i ronjenju u hladnim vodama pa njegov izmjenjivač topline pomaže u sprječavanju zaleđivanja, a usnik ima poklopac za usne specifičan za hladne vode koji se u sekundi može ukloniti. Naravno, drugi stupanj ima i ergonomski Venturi gumb za precizna podešavanja kojim je lako upravljati i u ronilačkim rukavicama.

Ipak, ono što ovaj regulator čini posebnim i trenutačno “best buy” modelom svakako je cijena, a ona je za cijeli komplet (prvi stupanj, drugi stupanj i oktopus) ispod 550 eura.