Aqualung Axiom i3+

406

Aqualung je predstavio svoj najnoviji kompenzator plovnosti nazvan Axiom i3+ u dvije varijante, za žene i muškarce.

Ovaj kompenzator u stilu jakne ima unutarnji “Wrapture” pojas koji čvrsto drži ronioca u uspravnom položaju raspoređujući težinu ronilačkog spremnika za disajni medij. Tehnologija i3+ omogućuje roniocu podešavanje plovnosti pomoću jednostavne bočne poluge. Ovakav smještaj komandi inflatora već smo imali prilike vidjeti i na nekim modelima kompenzatora drugih proizvođača, ali na ovom Aqualungovom modelu sustav je znatno unaprijeđen jer se povlačenjem poluge prema gore kompenzator napuhuje u malim ili velikim naletima, dok se potiskivanjem polugice prema dolje otvaraju svi ispušni ventili za bez potrebe za podešavanja položaja tijela tijekom ronjenja.

Za smještaj utega osigurani su džepovi SureLock II Weight Release System. Džepovi se postavljaju jednostavnim guranjem u utor koje je popraćeno zvučnim klikom, a uklanjanje je brzo i izvodi se jednim povlačenjem.

Što se tiče ergonomije tu su zakretne kopče koje se okreću kako bi pratile kretnje ronioca, a remen se prilagođava veličini. Model je dostupan u varijanti za žene i muškarce, a ženski model je skraćen sa zaobljenim stranama kako bi smanjio pritisak s bokova za one s kraćim torzom te gornji remen prilagođen ženskoj anatomiji grudnog koša.

Sustav za pričvršćivanje ronilačke boce moguće je unaprijed podesiti pa je pričvršćivanje i otpuštanje znatno jednostavnije, a zračni mjehur kompenzatora ima svoj sustav koji ga stišće prilikom ispuhivanja pa je otpor kretanju smanjen.

Cijena kompenzatora Aqualung Axiom i3+ kreće se oko 780 eura neovisno o spolu kojem je namijenjen.