Antičke zamke Jadranskog mora

22

U petak 02.06.2017. u 10:30 u Prvić Luci na otoku Prviću održat će se druga radionica projekta “Antičke zamke Jadranskog mora”.

Radionica će se održati u Memorijalnom centru Faust Vrančić s početkom u 10:30., a predviđeno trajanje je oko tri sata. Besplatna je i namijenjena je svima malim poduzetnicima, ronilačkim centrima, turističkim agencijama i hotelima koji svoje poslovanje žele proširiti novom uslugom baziranom na podvodnoj kulturnoj baštini.

Projekt ATAS – Antičke zamke Jadranskog mora provode četiri partnera iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore. Cilj projekta je turistička valorizacija podvodne kulturne baštine i ciljana promocija ronjenja i kulturnog turizma na Jadranu koja će se realizirati uz pomoć zajedničke digitalne platforme. Projektni partneri su: Grad Mali Lošinj kao glavni partner, Univerza na Primorskem (Koper, Slovenija), Hotel Maestral (otok Prvić) i Hidromont inženjering d.o.o. (Budva, Crna Gora). Ukupna vrijednost projekta je 140.000 eura, od čega 80% sufinancira EU fond Europske agencije za mala i srednja poduzeća (EASME).

U četiri destinacije kojima je zajednička poveznica antička podvodna baština postoji potreba i želja za intenzivnijom suradnjom gospodarstva i javnih institucija kako bi se oblikovala kvalitetnija turistička ponuda za specifične skupine turista, ponajprije ronilaca i ljubitelja antičke kulturne baštine. Dio projekta posvećen je edukaciji lokalne zajednice o značenju i očuvanju podvodne baštine. U svim destinacijama provest će se radionice za mala i srednja poduzeća, potencijalne korisnike zajedničke digitalne platforme. Prva takva radionica održana je 30.03.2017. u Kopru u prostorima Univerze na Primorskem. Na njoj su predstavnici projektnih partnera predstavili svoje institucije i dosadašnje iskustvo s kojim će doprinijeti realizaciji postavljenih ciljeva. Sudionici radionice pokazali su zanimanje za suradnju te su komentarima i vlastitim iskustvom omogućili oblikovanje temelja za uspješnu suradnju na području turizma i baštine.

Za sudionike ove radionice bit će organiziran i domjenak u hotelu Maestral, a promotivna cijena noćenja s doručkom je 120 kuna po osobi. Redovna brodska linija za Prvić polazi iz Šibenika u 9:30, s povratkom iz Prvić Luke u 12:20 i 14:10, a za sudionike radionice bit će organiziran i besplatan prijevoz iz Vodica i Srime. Svoj dolazak na radionicu možete potvrditi putem e-maila info@hotelmaestral.com ili telefonom na broj +385 (0)91 4818 150.

+ posts