Angelusov ronilački model U53 impresionira svojom komplikacijom letećeg turbilona koji je elegantno kombiniran s ronilačkim satom kako bi stvorio nešto prilično rijetko u svjetskoj horologiji.

Ronilački tourbilloni doista su rijetkost. Prije mnogo godina Blancpain je predstavio jedan takav mehanizam u modelu Fifty Fathoms, a Girard-Perregaux jedan u modelu Sea Hawk II Pro. Sad je Angelus predstavio svoj ronilački model U53 s komplikacijom letećeg turbilona kojeg je smjestio u kućište od titana promjera 46 milimetara.

Unatoč svojoj složenosti, ovaj sat zadovoljava sve kriterije pravog ronilačkog modela. Unutarnji rotirajući ronilački prsten od 60 minuta okreće se samo u smjeru suprotnom od kazaljke na satu i pomiče se vanjskom krunicom, a kazaljke i indeksi su luminiscentni pa se odlično vide u tamnim dubinama. Vodootpornost je zajamčena do 300 metara, a ima i helijski ventil koji je postavljen lijevo na kućištu na poziciju 9 sati.

Vojnička zelena boja naglašava robusnost ovog zaista posebnog modela, a ekskluzivnost jamči serija ograničena na samo 25 primjeraka.

Narukvica je gumena, a uz sat dolazi i dodatni ručno prošiveni remen u NATO stilu. Naravno, ovakav primjerak ima i odgovarajuću cijenu koja iznosi oko 37 tisuća eura.

+ posts