Akcijski junak u društvu morskih pasa

107

Poznamo ga kao Fresh Prince of Bel-Air-a i borca protiv vanzemaljaca u holivudskim blockbusterima, ali Will Smith je nedavno preuzeo novu ulogu, ulogu ronioca s morskim psima u najnovijoj epizodi svoje serije “Will Smith’s Bucket List”.

Serija koja objavljuje novu epizodu svaki tjedan usredotočena je na Smithova putovanja diljem svijeta i prevladavanje strahova, jedan strah za drugim. U ovoj epizodi Smith gleda strah u lice dok roni pokraj njega na otprilike šest metara dubine na Tiger Beachu na Bahamima. I da, on se suočava licem u lice s nekoliko morskih pasa tigrova i živi da ispriča priču. Šaptačica morskih pasa Cristina Zenato je na licu mjesta kako bi suosjećala s kolegom iz “Jaws generation-a”, onima koje su, nažalost, mediji uvjerili da misle da su svi morski psi čudovišta. Ona također dijeli informacije zašto su morski psi važni i ekološke prednosti kako bismo ih zaštitili. Nažalost, 100 milijuna morskih pasa lovi se i ubija svake godine.

Ova epizoda vodi vas kroz Smithovo putovanje od otkrivanja ronilačkog tečaja na Bahamima, do tog posljednjeg zarona na Tiger Beachu. Iako izgleda kao da uživa u podvodnom vremenu na svojim treninzima, Smith se svako malo prisjeća i razmišlja o tome treba li sada završiti emisiju i ne zaroniti s morskim psima. U jednom trenutku prije ronjenja Smith, koji je izgledao prilično zabrinut, čak kaže: “Legitimno se ne osjećam dobro u ovome. Ja sam akcijski junak i filmska zvijezda, a ovo je moj akcijski junak uplašenog lica.” Kada Smith i posada stignu na Tiger Beach, skupina limunskih morskih pasa pliva tik uz površinu. Ronioci, koji su Smithovi prijatelji i stručnjaci za morske pse, uputili su se da “skoče kroz limun” kako bi došli do dna gdje su morski psi tigrovi. Prije skakanja Smith dugo govori o suočavanju sa strahovima i kaže: “Ne želim se bojati ničega, a kako ćete preboljeti strah, znači suočiti se sa strahom. Ne želim to učiniti na glup način. Imamo neke od najistaknutijih stručnjaka u svijetu koji nam pomažu da razvijemo znanje da ne bismo danas umrli.” Drugi član njegove posade nudi riječi ohrabrenja koje Smith zatim ponavlja kako bi potvrdio svoju misiju serije: “Razumiješ s čime se suočavaš. Zato radim na ovome.” Zatim vidimo Smitha kako ulazi u vodu i izgleda prilično opušteno dok oko njega kruže i plivaju morski psi tigrovi. Čini se da u jednom trenutku meditira pod vodom. Nakon izrona i dolaska na ljestve Smith izjavljuje: “Ništa u životu neće pružiti ovakav osjećaj.” Sigurno je reći da je Smith pokorio svoje strahove i sada više cijeni morske pse. 

+ posts