6th Mares UWPM – 2018

16

Peta godina Underwater Photo Marathona je već iza nas i gotovo 400 natjecatelja iz 37 država potvrda su vrijednosti ovog natjecanja u podvodnoj fotografiji.

U organizaciji ronilačkog kluba Roniti se mora iz Zagreba, a uz medijsko pokroviteljstvo SCUBAlifea, ovo natjecanje zauzelo je sam vrh svjetskih online natjecanja u podvodnoj fotografiji. Stoga su se organizatori potrudili da i 2018. godine naprave nešto novo pa da natjecanje bude još kvalitetnijim te svim natjecateljima pruži još više razloga za sudjelovanjem.

Ove godine svi ukupni pobjednici 6th Mares UWPM-a i nacionalni pobjednici Croatia UWPM natjecanja odlaze na finalno natjecanje u Egipat na liveaboard ronjenje gdje će imati priliku sudjelovati u finalnom dijelu natjecanja. Uz pet kategorija (Wide, Fish, Macro, Wreck i Fashion) ovaj se put u natjecanje dodaje i šesta kategorija “The Best Diving Destination” te novi sustav žiriranja fotografija, a sastav žirija i ove je godine predvođen Wolfgangom Poelzerom (Austrija), Goranom Butajlom i Damirom Zurubom (Hrvatska). Stoga, ako se želite okušati, pošaljite svoje uratke na vrijeme te pratite naš web portal i iduće tiskano izdanje SCUBAlife magazina (23.03.2018.) gdje će biti objavljeni rezultati.

Live natjecanje “3rd Mares UWPM Cup 2018” ove će godine, prema planu, biti drugi vikend u svibnju na Krku, a uz pomoć općine Punat očekuje se još veći broj fotografa iz svih krajeva i država pa time ovo definitivno postalo najveće europsko natjecanje u podvodnoj fotografiji. Inače, prošlogodišnje natjecanje Mares UWPM Cupa okupilo je 50 natjecatelja iz Italije, Nizozemske, Portugala, Srbije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a ove će godine ta brojka zasigurno biti i veća.

+ posts