NumeroZero je potpuno redizajniran za 2023. godinu, njegova linija je jedinstvena i to je sad pravi ronilački instrument stvoren da se ističe.

Mala talijanska urarska manufaktura Gruppo Ardito proizvela je ronilački sat za nekolicinu sretnika koji zaista žele nešto neobično i zagonetno. Teško da će se vlasnik ovog sata ikada osjećati kao dio mase. Kako se prvi model pokazao uspješnim, za 2023. godinu potpuno su ga redizajnirali, malo osuvremenili, ali nije izgubio ni djelić onog ronilačkog šarma i karizme kojima se dičio prethodnik.

Kućište ovog sata izrađeno je od titana i promjera je 44 milimetra. Pričvršćeno je s 12 imbus vijaka i ručno obrađeno, safirno staklo štiti crni mat brojčanik, a krunica je također od titana.

Pokreće ga švicarski samonavijajući mehanizam Sellita SW 200 s uklonjenim datumom. Naime, talijanski majstori zaključili su da roniocima tijekom zarona datum nije važna informacija, a može ih zbuniti.

Sve to pričvršćeno je za zapešće ronioca talijanskim gumenim ronilačkim remenom vrhunske kvalitete u stilu harmonike s prilagođenom kopčom od titana.

Vodootpornost je zajamčena do 1700 metara dubine pa i taj podatak jasno ukazuje na ozbiljnost ovog instrumenta, a cijena će vjerojatno biti oko 2000 eura.